Nackspärr

Nackspärr kommer ofta helt utan förvarning i de mest alldagliga situationerna. En plötslig smärta och stelhet i nacken som gör det svårt att vrida på huvudet, särskilt åt ett visst håll. Av erfarenhet vet vi att det många gånger orsakas av låsningar i nackens facettleder. Ett bra sätt att behandla nackspärr är att gå till en erfaren kiropraktor. Vi på Kornbakks Kiropraktik i Göteborg har både erfarenheten och kunskapen som krävs för att vidta åtgärder för ett bra resultat.

Biverkningar & potentiella orsaker till dess uppkomst

Det finns flertalet orsaker till att nackspärr uppstår. Akuta smärtor och spänningar i nacken handlar många gånger om dålig ergonomi, dålig sovställning, nedkylning av nacken på grund av att man suttit i drag eller i ensidiga arbetsställningar. Nackspärr kan successivt uppstå som en följd till stress och psykiska problem då det kan frambringa spänningar i nackens muskler vilket i sin tur kan ge stelhet och smärtor i området. Vad som sker är att kotorna mellan de olika lederna i området fastnar och det uppstår krampliknande känslor i musklerna runt omkring. Det kan ge irriterade och svullna muskler där smärtan strålar vidare ut i andra kroppsdelar. Huvudvärk, smärta i axeln och armen är exempel på biverkningar.

Förebygg nackspärr

Trots att de flesta som bokar behandling hos någon av våra kiropraktorer kommer med akut nackspärr går det att förebygga det någorlunda. Genom att vidta åtgärder som att se över sin sovplats, träna och ha en komfortabel arbetsställning går det att minska risken väsentligt. Efter en behandling hos oss ger din kiropraktor gärna dig övningar för att bibehålla rörlighet och funktion så du förhoppningsvis slipper onödig smärta och akuta besvär.

Kiropraktor – för dig som drabbats av nackspärr

När smärtan väl uppstått och behandling är nödvändigt vänder sig folk oftast till en kiropraktor för snabb behandling. Hos oss på Kornbakks Kiropraktik i Göteborg har vi många års erfarenhet och vet precis vilka åtgärder som ska vidtas. Våra kiropraktiska behandlingar går till genom precisa och snabba justeringar och tryck i de låsta områdena. Funktion återskapas och rörligheten förbättras. För dig med återkommande nackbesvär är regelbunden behandling är en bra lösning.© Kornbakks Kiropraktik    |    Tel: 031 - 25 11 15    |    kiropraktor@kornbakk.se    |    Facebook